Selecteer een paginaLaden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eddie Solomon (PUURliedjes presents)

februari 16 @ 3:00 pm - 5:00 pm UTC+0

POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 16 februari is het de beurt aan Eddie Solomon. Hij zal 15.00 en 17.00 uur een aantal sets spelen in een intieme set-ting in het gezellige café. Aanvang: 15.00. Entree: gratis.

Eddie Solomon (zijn echte naam Edward Looringh van Beeck) uit Apeldoorn, heeft een uniek geluid dat moeilijk in een categorie te plaatsen is. Hij heeft een unieke manier om viool / gitaar en stem te combine-ren. Zijn stem heeft een laag diep karakter zoals Lou Reed of Jim Morrison en kan ook hoge frequenties bereiken, zoals Jeff Buckley, die ook een grote invloed op zijn muziek heeft.

Hij heeft een zeer emotionele manier van viool spelen te vergelijken met de muziek van het Balanescu Quar-tet. Als jong kind was Eddie Solomon gefascineerd door het prachtige ontroerende geluid van de viool. Vooral “The Lark Ascending” gecomponeerd door Ralph Vaughan Williams deed hem dit prachtige elegan-te instrument willen bespelen.

Z’n muziek kun je melancholische filosofische misantropische folk of soulmuziek noemen. Hij zingt zowel in het Nederlands (zijn moedertaal) als in het Engels en speelt ook covers uit diverse andere genres.

Gegevens

Datum:
februari 16
Tijd:
3:00 pm - 5:00 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/586890528524493

Locatie

POPEI
Klokgebouw 300
Eindhoven, 5617 AD NL
+ Google MapsGeef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: