Selecteer een pagina

Pukkelpop is een nieuwe belevingssite rijker: VALL-EY. De site bevindt zich in een bosrijk gedeelte op het festivalterrein en heeft een capaciteit van circa. 400 festivalgangers. 

VOOR DE NOG MEERWAARDEZOEKERS

In VALL-EY (spreek uit als het Engelse valley) staan experimentele muziek, theater, street art, kunst en andere performance art centraal. Geheel in lijn met de experimentele geest van Pukkelpop is het ontdekken van nieuwe dingen een belangrijk ankerpunt. VALL-EY wil ook tegenwicht bieden aan de grote hoeveelheid prikkels die je op een festivalweide al wel eens kan ervaren; even tot rust komen kan perfect in dit cultuurbos.

CURATOREN

Voor de creatieve invulling van VALL-EY werden drie curatoren aangesteld: Lander GyselinckEva De Roo en Charlotte Adigéry. Gerespecteerde mediafiguren die de festivalganger doorheen hun persoonlijk (cultureel) verhaal zullen gidsen. Elke curator neemt een dag voor zijn of haar rekening en vult die in naar eigen goeddunken.

Lander Gyselinck 
Lander Gyselinck is curator van dienst op vrijdag 16 augustus. Hij is een gerenommeerde (jazz)muzikant, klankenfanaticus en actief als drummer bij o.a. het Belgische duo BeraadGeslagen, het Ragini Trio – een Indisch getinte jazzband – en de experimentele jazzgroep STUFF.
Lander is ook de broer van Femke Gyselinck, danseres en artistiek assistent van Anne Teresa De Keersmaeker. Broer en zus deelden vorig jaar het podium met hun persoonlijke creatie ‘Flamer’.

Eva De Roo 
Op zaterdag 17 augustus is Eva De Roo queen of the VALL-EY. Eva is niet alleen een Pukkelpopper van het eerste uur maar ook radiopresentatrice bij Studio Brussel en warm gezicht van Music For life. Samen met Skyve vormt ze een partyduo waarmee ze festivals en andere evenementen afschuimt.
In haar vrije tijd is De Roo graag bezig met kunst en – om voor de hand liggende redenen – muziek. Ze trad onlangs in het huwelijksbootje met Jan Paternoster, frontman van The Black Box Revelation.

Charlotte Adigéry
Bij het grote(re) publiek vooral bekend als zangeres bij de band WWWater. Ze wordt beschouwd als een van de meest beloftevolle artiesten van ons land. Naast muziek en dans is Adigéry ook veel bezig met cultuur en laat ze zich graag inspireren door de maatschappelijke actualiteit. Charlotte host VALL-EY op zondag 18 augustus.

UNIEKE SAMENWERKING

VALL-EY is een samenwerking tussen Pukkelpop en EY (voorheen bekend onder de naam Ernst & Young), een wereldspeler op het vlak van audit, fiscaliteit, transactiebegeleiding en consulting.

Patrick Rottiers (CEO EY België) over de samenwerking:
“EY is trots om haar naam te verbinden aan Pukkelpop. In het DNA van onze organisatie staan mensen, talent, persoonlijkheid en authenticiteit centraal. Het zijn net die waarden die we ook terugvinden bij Pukkelpop. We slaan daarom graag de handen in elkaar om dat talent in de spotlight te zetten en een geëngageerd publiek te inspireren en te entertainen tijdens het festival.” 

Chokri Mahassine (organisator Pukkelpop) over de samenwerking:
“Het is één zaak om je als bedrijf aan een event te willen koppelen maar samen tot een boeiend co-creatief proces komen, dat is vaak een ander paar mouwen. EY heeft voeling met ons publiek, dat was vanaf de eerste brainstorm duidelijk. We voelden en vulden elkaar perfect aan.” 

PRAKTISCH

VALL-EY bevindt zich op het festivalterrein in het bos achter Petit Bazar en is open van vrijdag tot zondag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: